måndag 29 oktober 2007

Mitt nya liv!

Under min högskoletid hade jag en god vän som ungefär en gång i månaden skulle börja sitt nya liv med olika förbättringar på matvanor, motion etc.(Vi är fortfarande vänner men hörs inte så ofta längre)

Själv har jag aldrig haft sådana ambitioner, jag tror det är bättre att långsamt och säkert förändra det liv man ändå har. Vilket jag faktiskt började med för ett år sedan med att gå långpromenader och äta mindre snask. Men sedan kom min man in i bilden. Långsamt är inte direkt ledordet i hans liv, inte heller måttfullhet.

Plötsligt kom han på att han också behövde träna och har därför varit på gymet varje dag flera dagar på raken. I dag följde jag med på hans påhitt varvid jag i dag har:

1: Rott på roddmaskin
2: Boxats på plattor
3: Simmat 500 m
4: Badat bubbelpool (inte så jobbigt)
5: Promenerat på Bispbergsklack (ett litet berg här i närheten)

Nu ligger mannen utslagen och sover. Hi hi hi.

Så just nu känns det som jag har börjat ett nytt hurtigt liv. (Hoppas det håller i sig).

Jag såg nu att min hemlis i en kommentar frågat om halvantarna som blev av hennes present. Jag har inte sett det förens nu så jag svarar här.

Garnet känns jättemjukt tycker jag. Jag är å andra sidan inte så känslig på händerna men jag tror inte någon skulle tycka det är stickigt.

Jag har inte stickat klart andra vanten än men är säker på att ett nystan kommer att räcka och nog bli lite över också. Då har jag stickat på stickor 3 och lagt upp 56 maskor. Jag har ju ganska stora händer så det kanske är mycket för en "normal" damhand. Totalt mäter vanten 22cm på längden. Ribben är 8cm.

6 kommentarer:

Åsa sa...

Det där låter väldigt jobbigt. Jag kör med lugn och stillsam yogaträning. Det är mumma för kropp och själ då jag ganska lätt får ont i kroppen. Sen promenader med hunden är härligt. Fast snart börjar slalomsäsongen här så då är det full fart ibacken.

antfarm sa...

Det var jobbigt. Fast jag måste ta det rätt så lugnt för jag har ansträngningsastma så rätt var det är kan jag svimma ihop i en liten hög.

Prommenader är ju väldigt trevligt.Simma går ju bra i lagom takt också. Jag har funderat på pilates men inte kommit till skott.

Men det var roligt att boxas. Mannen tränade boxning i tonåren så han lärde mig lite.

Anonym sa...

Ni kankse inte har F&S i närheten där ni bor. Men jag kan starkt rekommendera Core-passet om ni har det utbudet hos er. Ett lugnt pass utan konditionsträning. Man blir varm i kroppen men inte direkt svettis. Basen i passet handlar om att stärka bålen (rygg och mage). Det behöver ju de flesta. Smidighet ingår också. Jätteskönt pass men man får träningsvärk.
/Hemlis

antfarm sa...

Tack för tipset. Vi har inte F&S här. Sedan har jag lite svårt för att träna i grupp. Jag gör det helst själv eller med någon jag känner. Vet inte varför. (Kanske plågsam skolgympa satt sina spår?)

Anonym sa...

Jag skulle vilja veta vilken färg du har på dina ytterkläder nu i vinter.....
/Hemlis

antfarm sa...

Mhmmm... Jag har en svart kappa som jag köpte förra vintern. Den kostade en del så jag lär väl få ha den i år också. Jag har precis köpt ett par bruna kängor. Kombinationen kanske inte passar sig men det struntar jag i.