onsdag 31 oktober 2007

Babbel

Nu blir det många osammanhängande ämnen i ett och samma inlägg.

Först. .. är jag klar med mina halvvantar och de har fått gå på promenad med mig i dag. De är jättegosiga och mjuka. Mycket riktigt blev det en liten garnrest över av nystanet.

Sedan... var jag till tandläkaren i går och drog ut en trasig visdomstand. Jag var lite pirrig men samtidigt har den där tanden ställt till besvär sedan började växa för 15 år sedan så jag såg fram emot att bli av med den. Det gick jättebra och det var en trevlig tandläkare. Det var inte på långa vägar så hemskt som jag föreställt mig.

Och så.. var vi och shoppade i går också. Jag köpte två par byxor och en blus samt ett par dyra kängor. Men redan i dag konstaterade jag att det lönar sig att köpa dyrare skor. Jag fick ryggskott för drygt ett år sedan och har sedan dess fått ont i höfterna när jag är ute och går. Särskilt nu sedan jag plockade fram förra årets vinterskor. Men i dag hade jag inga besvär alls. Halleluja!

Jag försökte ta kort på mig själv i mi nya utstyrsel men det är förvånansvärt svårt att ta kort på sig själv utan att se ut som man är livrädd, våldsbenägen eller halvdöd. Ett litet kort i alla fall på mig i min "skogshuggarblus".(Jag kände mig som en skogshuggare i rutig blus, jeans och kängor.)
Dessutom... måste jag lägga med ett kort på en förvånansvärt god middag med 70-tals nostalgi. Mamma har tjatat om att hon brukade pannera kålrotsskivor när jag var liten. Det kommer jag inte ihåg men bestämde mig ändå för att prova. Det är alltså lättkokta kålrotsskivor (ca1/2cm) som täckts med vetemjöl, doppats i ägg och sedan ströbröd. Till hade vi kokt potatis och brunsås som jag spetsade med några matskedar kapris. Det var helt sjukt gott. Det kunde jag aldrig tro. Bild!
I dag.. kom ett brev på posten med ett mönster på en sjal vid namn Icaros som jag ska sticka av Grignasco garnet som jag fick. Jag måste väl hålla mig tills julklappsprojektet är klart, men sedan så. Tack snälla Ulricha!

Och nu har jag inte tid att sitta här mer för jag ska iväg och gratta lillsyster som fyller 15år. Hon ska få det här paketet.
Hon är en väldigt ovanlig person när det gäller att önska sig saker. När hon var 8-9 ville hon ha en spegel till sitt rum. Sedan har det varit krukväxter och annat i den stilen. De senast åren har kladdkaka varit den stående önskningen. (Hon har verkligen inga stora anspråk.) Nu önskade hon sig visserligen en kamera för 2000kr vilket ju var i överkant åt andra hållet.

Så det fick bli en "utbyggd" kladdkake present. Bland annat får hon en egen bakform med löstagbar kant och boken "Kladdkakor" av Maria Öhrn. Det är en väldigt trevlig bok och mycket eftertraktad. Den var slutsåld på Bokia och adlibris och skulle inte komma in igen fören till våren. Till slut hittade jag den på Megastore.se. Dessutom får hon ett ekologiskt vailjpulver som jag hittade på Hemköp, riktigt smör, mandelmassa och annat som kan behövas till lyxigt kladdkakebak.

Jag hoppas hon blir nöjd och att jag får smaka på alstren. Hi hi hi

5 kommentarer:

Dödergök sa...

Tack för idag!Jag hoppas att systern uppskattade presenten.

Anonym sa...

Det var ju jätte påhittigt att ge "kladdkaka" med tillbehör. Smart och kul.
/Hemlis

antfarm sa...

Tack tack. Ibland får man små snilleblixtar. Vore trevligt om de dök upp ännu oftare:)

Bia sa...

Kan rapportera att alla kladdkake-ingredienserna är noga märkta med namn och förvaras på särskild hylla i ett köksskåp. Smöret ligger i kylen (ingen äter smör så det är lugnt) och boken står snyggt och prydligt i bokhyllan :)
Var hon gömt formen tänker jag inte forska i. Den tycker jag ändå att hon kan spara på tills hon flyttar hemifrån...något hon hotat med att aldrig göra.

Bia sa...

en tilll kommentar om kålrotsbiffarna....kan inte minnas att ni blivit matade med den "fattigmansrätten" men jag minns däremot att jag själv blev matad med densamma när jag var barn. Det var nog efter en lång berättelse från mina föräldrar om vad man fick och inte fick äta under andra världskriget.
Men visst var det gott, det tyckte jag också, med brunsås och lingon smakar det "nästan" som kött