torsdag 25 oktober 2007

Sticka, repa upp, sticka...

Den senaste veckan har mitt stickand mycket bestått av upprepande. Det började med att jag upptäckte att jag gjort ett litet fel på min julklappsstickning. Inget stort fel utan bara ett litet skönhetsfel. Genast uppstår frågan, ska jag verkligen repa upp allt det här? Eftersom det var en present var det egentligen inte något att fundera över. Skulle det vara till mig själv hade det kanske varit en annan sak.

Trots detta upprepande ligger jag bra till i tidsplanen och bestämde att jag har tid att sticka ett par halvvantar av alpaca-silket jag fick av hemlisen. Det gjorde jag på fri hand och det blev först inte riktigt bra. Flätan blev inte som jag tänkt mig och vad värre var hamnade tumkilen lite fel så hela mönstret vred sig in mot tummen.

Återigen funderade jag på om jag inte kunde leva med det, men igen tog jag mig i kragen och repade upp. Och det är jag väldigt glad för nu för den sitter som "hand i handske" (ha ha ha, förlåt!) och flätan blev precis som jag tänkt mig. Så här blev det: (1:a klar, 2:a på G)I dag har jag skämt bort mig själv. Jag skickade efter den sista presenten till min hemlis och passade på att samtidigt skicka efter fitted knits. Just på torsdagar hade tygaffären (som också har paketutlämning) öppet till 19 så jag han hämta paketet trots att jag inte var hemma i staden förens efter 18. För att fira detta köpte jag också 4 handgjord chokladpraliner.

Tyvärr blev inte det hela så roligt som jag tänkt mig. Fitted knits var lite av en besvikelse. Det kan förstås bero på att jag hade skyhöga förväntningar. Eller på att det mesta inte var min typ av modeller och material. Men 4-5 saker kan jag tänka mig och två av dem kommer jag absolut att försöka hinna göra.

Chokladpralinerna var inte heller så goda. De smakade knapt choklad men mycket sprit. (Jag hade föredragit det omvända.)

Men äsch, helt tokigt var ju inget av det.


5 kommentarer:

Dödergök sa...

Kommer jag att gilla Fitted Knits? Snälla säg att jag kommer det annars blir jag så besviken. Vi har ju inte riktigt samma smak du och jag, tex älskar jag ju spritpraliner! :)

Åsa sa...

Vilka fina halvvantar. Du gjorde helt rätt som repade upp. Det blir bara liggande om man är missnöjd. Vilken flopp med pralinerna. Jag har slutat gå på affärn när jag är hungrig för då är det bara godis i korgen.

Anonym sa...

Så kände jag också när jag köpte den boken. Men har insett att de mönster jag använt går att göra om (jag håller på med PuffSleevedFeminine, men gör den som en tröja, inte kofta, långa ärmar utan puff och längre). Och ett annat garn. Tråkigt med chokladen... :-(

antfarm sa...

Dödergök. Jag är helt säker på att du kommer att gilla fitted knits.

När jag tittade igenom andra gången blev jag också lite mer possitiv och det är som Ulricha skriver. När jag tänker att jag kan använda modellerna och göra om detaljer eller mönster jag inte gillar så känns det som man kan använda en hel del som grund. För det är ju många fina figurstickade modeller, vilket ju inte alltid är så lätt att hitta annars.

(jag gillar ju också spritpralliner men inte när de inte alls smakar choklad, det är ju kombinationen som är go.)

Anonym sa...

Jag gillar halvvantarna. Har köpt en ny kappa och kommer att behöva pulsvärmare eller halvvantar. Hur var garnet? Sticksigt eller mjukt? Har aldrig provat det själv - bara köpt till dig. Rcäkte det med ett nystan till halvvantar?
//Hemlisen