fredag 26 oktober 2007

Jag behöver dr Phil

Jag tror jag har en sjukdom. Ett tvångssyndrom av något slag. Det yttrar sig i att jag är näst intill oförmögen att gå förbi te-hyllan på affären utan att köpa något nytt.

Nu är ju te som tur är inte så dyrt. De dyrare ligger runt 40kr för 20 påsar (Även om jag såg nåt sorts hälsote för 90kr i dag). Så med tanke på det är det kanske inte ett så farligt beroende. Problemet ligger mest i att jag inte alls dricker te i samma takt som jag vill köpa det. Därför har jag i regel ett gigantiskt teförråd i skafferiet. Jag brukar lägga en gräns på ca10 sorter och så får jag inte köpa nytt förens jag druckit upp något. (Det fungerar så där, just nu har jag 13paket).
(Fast i ett paket ligger det 3-4 sorters udda påsar, å andra sidan är det bara en kopp kvar i en av plåtburkarna.)


Jag hamnade nästan i en livskris för en vecka sedan när jag råkade gå förbi teerna på Hemköp och såg att de fått in säkert tre nya märken med olika smaker i varje. Paniiiik! Jag fick fort springa därifrån för att inte köpa alla.


I dag kunde jag inte stå emot längre utan var tvungen att köpa ett paket. (Nu hade ju beslutet fått mogna och jag hade ett te kvar i minnnet som jag verkligen ville smaka). Det blev "Honeybush wild berries" från The london tea company.http://www.londontea.co.uk/tea_youthful.html (Jag vet inte vad honeybush är men det är iafl koffeinfritt)


Jag sitter och sippar på det nu och det är gott. Inte fantastiskt eller underbart men gott. Det har en mycket mild smak och bärsmaken kan bara anas, men heller det än super-parfym som "sun tea".

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hm, jag lider nog av samma syndrome men min yttrar sig i tyginköp. Jag gillar att äga tyger men har inte tid att sy särskilt mycket. Hur mycket kläder och heminredning behöver man sy egentligen? Jag syr och lägger på hög men tyvärr inte i samma takt som jag köper nytt. Högen av tyg har förökat sig och fyller nu en hel vägg. Det ska ju isolera bra sägs det. Lika med garn fast här har jag varit duktig på att sortera ut och ge bort. Men det finns fortfarande alldeles för mycket kvar.
/Hemlis

Åsa sa...

Det där syndromet måste vara kvar från våra förfäder fast dom samlade mat som skulle räcka länge. Vi BEHÖVER grejor som the, tyg, garn och godis för att överleva. Eller åtminstone förgylla tillvaron.

Anonym sa...

SANT!!!!!
/Hemlis

Dödergök sa...

Du får gärna bjuda mig på en kopp eller två snarare, två koppar te slinker ju alltid ner!

Anonym sa...

Då ska man kanske inte lägga ner te i kommande hemlispaket då....

antfarm sa...

Jo, det tycket jag visst att man ska göra! (hi hi hi)

Chart Smart sa...

Nice Blog :)

antfarm sa...

Tack!

Anonym sa...

Jag kan ge dig tre alternativ:

1. Mönstret finns i boken http://www.adlibris.se/product.aspx?isbn=1596680334

2. Finns att ladda ner via ett PayPal konto här: http://mimknits.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=69&products_id=195

3. Eller så kan jag skicka det till dig, fast då blir det nog via vanliga posten, för jag har bara papperakopior på det.

Hör av dig. Min e-post adress finns på min hemida under rubriken till vänster Om mig.

Ha det bra.