tisdag 18 december 2007

Skrytkavalkad

Jag kan verkligen bli så nöjd med mig själv ibland. Å andra sidan har jag perioder med det absolut motsatta. Men när jag har lyckats göra något som jag tycker blev bra kan jag verkligen skryta upp mig själv. Särskilt om dett var något jag inte trodde jag kunde. Som att göra polkagrisar.


Jag har varit sugen på att göra det i många år men nu blev det av. Utan marmorskiva visserligen. Det ska absolut inhandlas till nästa år.

Så här många blev det. Jag får väl erkänna att jag hade hjälp av kompisen också. Man behöver vara minst två för detta projekt.

På godistilverkningslistan var också knäck. "Mosters hemliga" ur Vinterns goda ting av Anna och Fanny Bergendahl. De hemliga ingredienserna är honung och vanilj. MUMS!

4 sorters kakor blev det också. En halvmisslyckad men god fruktkaka fick inte vara med på bild.

Det är i stället saffransbrytbrödet med kesella från Sju sorters kakor. (Jag är traditionalist men efter Lucia klarar jag mig utan katt och latheten fick ta över.) Skurna pepparkakor (lat igen) från Vinterns goda ting och en egen komposition med en 1cm botten av "Engelska mörkakor", Sju sorters kakor, som bakats i småkaksform och sedan toppats med en msk smällt nougat och en mandel. Ho ho ho ho

För att avsluta kavalkaden visas tre "outfits" till Ludvig, systerdotterns docka. Dessa ska hon som bekant få i julklapp.

Först ut är en klassisk modell i vitt och marinblått.

När Ludde vill vara lite mer sportig tar han på sig sin gympadress med monogram.Till slut en lite mer stilig tröja när han vill charma a la skärgårdsdoktorn.Naturligtvis kan Luddes mamma matcha byxor och tröjor som hon vill.

Tror ni hon blir nöjd?

5 kommentarer:

Ulricha (Garntrollet) sa...

Vilka jättefina dockkläder!

Och vilka mumsiga bakverk. Jag tror att jag gick upp ett par kilo i vikt, bara av att läsa om dem :-)

Ha det bra!

Anonym sa...

Mums, själv bakar jag ALDRIG. På sin höjd lite bröd vartannat år *skäms lite*.
//Klockarbarn

eva i halmstad sa...

Va fina kläder Ludde får , slipper att frysa i vinter.
Skoj att göra egna polkagrisar, har fått för mej att de är ett riktigt företag att göra de.
Mina knäckar blev riktigt goda efter samma recept, tyvärr lär dom ta slut innan jul.
Ha de gott på dej, Eva.

Bia sa...

Saffransbullarna smakade gott. Pepparkakorna, de med nougat samt de små burkar med godis som vi fick idag har jag gömt till själva julen. Bord ha gjort det med saffransbrödet också men eftersom det hade tinat så tyckte jag familjen kunde få smaka. Har ju lite i frysen jag kan bjuda på när du och din man kommer på juldagen.
Nu ska jag gå och slå in julklappen till mormor! Luddes mamma blir säkert jättenöjd förresten. Blir hon inte det är hon bortskämd :)

Dödergök sa...

Hahaha Ludde som skärgårdsdoktorn= humor! :) Ska bli kul att höra om hur nöjd Luddes mamma blev!