söndag 9 december 2007

Knästrumporna!

Ja, här kommer de då. Knästrumporna. Det är lite svårt att ta en bra bild där de kommer till sin rätt. Jag har också försökt med en bild där jag spännt ut dem med handen för att visa hur spetsmönstret kommer att se ut när de sitter på benet. Om jag kommer ihåg kameran till jul kanske det kan bli en bild när de sitter på mottagaren. Jag kan ju tyvärr inte tränga på dem på mitt eget ben ;)

Förra helgen försökte jag handla lite nya saker till advent men hittade inget som dög i vår lilla stad. Jag beslutade då att ligga lågt med jul i år och köpa en adventsstjärna etc till nästa jul så det blir saker som passar i huset. I köket har det lyckats bli så här pass juligt i fönstret. (Att det är helt grönt på gräsmattan utanför förhöjer ju inte julstämningen precis)

Och anledningen till att jag vill visa upp det är för att jag är så nöjd med gardinomtagen jag sydde förra julen. Jag är ingen älskare av symaskiner. (Även om jag var sååå nöjd när jag köpte min aldeles egna nya för 9 år sedan.) Varför tar alltid undertråden slut när man har 2 dm kvar av gardinfållen? Men det här pysslet blev jag nöjd med. Jag har helt enkelt lagt ett spetstyg på gardintyget och sytt ihop. Det var inte så genomtänkt så baksidan är inte så snygg som den skulle kunnat vara. Men ingen ser ju det. He he he. Då blev det en liten färgbrytning mot det som annars bara hade blivit helrött.

I går var vi och tittade på kakel. Det visade sig att vi har helt olika smak. Mannen brukar inte tycka något alls men nu pekade han på flera saker han gillade. "Ja, om vi hade en grekisk restaurant så skulle det väl vara fint" muttrade jag om det mesta. Nu säger han att jag får bestämma allt men jag vet inte om han verkligen menar det eller om han bara är snäll.

Resten av helgen ska ägnas åt dockklädsstickning. Det är riktigt kul faktiskt. Det går så fort!

6 kommentarer:

Åsa sa...

Åh, så fina strumporna blev. Mannen är gruvligt less på att titta på kakel. Hur många affärer har ni varit på???Men man brukar få låna hem några provbitar och kolla.

antfarm sa...

Hrrmmm... vi kom bara iväg till ett ställe faktiskt. På de större byggvaruhusen hittade vi bara ett litet trist utbud. Sedan hittade vi till kakelhuset eller vad det hette men de hade stängt 8 min tidigare.

Där vi var, en lite affär i "stan" hade de att ganska brett och bra utbud men de är kända för att var så dyra.

Nu är det ju ingen panik förens till nästa år så jag tror vi ligger lågt nu ett tag och låter det hela ha "ställtid".

Anonym sa...

Vad fina knästrumporna blev. Såna skulle man ju ha själv. Undra om inte jag har nåt liknande mönster eller t om samma i en av mina gamla stickböcker.
//Klockarbarn

Anonym sa...

Fina gardiner!

Och supersnygga strumpor :-) Vad är det för mönster?

Jag skulle aldrig kunna välja kakel. Det finns så mycket fint.

Ha det bra!

antfarm sa...

Mönstret kommer från en 70-tals tidning som en kompis hade. Jag har ommodellerat lite efter tycke och smak.

Funderar på ett skriva ut en kort beskrivning på själva spetsmönstret då fler varit sugna, så kanske man kan modellera en egen socka?

Kakel är inte alls så kul som man kan tro...

Anonym sa...

kommer du ihåg vad det var för garn du använde till dessa?
Jag undrar om de töjer sig bra i skaftet. Vill göra dessa till mig själv men det är ju 26 år sedan jag var 12 år....;-)
/Klockarbarn