lördag 29 september 2007

Så nära, så nära

Den här veckan har jag tokstickat en basker. Det vill säga att jag haft fem dagar på mig att sticka den för i dag ska den få åka på födelsedagskalas och bli bortgiven.

Den kommer från garnstudio http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=102&d_id=3&lang=se och är stickad i deras alpaca. Eftersom det var ett impulsbeslut att sticka den hade jag inte tid att beställa garn så det fick bli det alpaca som stadens garnaffär hade. Och det var inte tokigt alls. Indiecita, (tydligen ett kännt märke), heter det och är mycket mjukare och gosigare än drops. Så det var ju bra. Men det var dyrt. 62:- för ett nystan. (En kollega till mig sade att hon köpt det för drygt 40:- i en annan stad...) Jag hade bara 100 på mig när jag skulle handla så det fick bli bara ett nystan till att börja med. Jag hoppades att det skulle räcka.

Så här långt räckte det.

Nästan alltså.

Så nu har jag massor kvar av det andra nystanet. Men det ska få bli ett par pulsvärmare. (Till mig själv?)

Så här blev den i alla fall när den var klar.


Jag använde stickor 2,5 istället för 2 och det hade varit nödvändigt om mössan hade varit till mig. Den som ska få den har lite mindre huvud så då hade kanske 2:or fungerat.

Nu är det väl dags att göra sig i ordning och åka 10 mil för att gå på fest.

5 kommentarer:

Dödergök sa...

Oj oj oj vad fin den blev! Jag ser fram emot att låna sticka av dig någon gång i veckan, den förbaskade rangoli hat skulle kunna få brinna på ett bål för tillfället nämligen men skam den som ger sig, jag ska knäcka den! :) Hoppas att ni får kul!

Anonym sa...

Jag har precis köpt garn till en likadan basker men har än så länge inga stickor. Nu blev jag nyfiken på storleken. Får man fråga vilken storlek du har på huvud så jag kan jämföra med mitt? Vill ju inte göra en för liten mössa. Den ska ju ha lite häng...
//Din hemlis

antfarm sa...

Jag tycker det är lite svårt att veta hur man mäter huvuden men jag gjorde det nu över pannan i rak linje (Alltså inte så som en mössa ska sitta, utan som ett indianpannband) Omkretsen var då 57cm. Jag tror att det är lite större än "medel".

Anledningen till att jag använda 2,5 var att det var den tunnaste rundsticka jag hade.

Då satt den på mig precis som på bilden.

Hon som fick den är en ganska liten person så till henne hade det nog blivit bättre med st2. Men jag fick inte se den på "ordentligt" för hon provade den snabt med toffs i håret.

Anonym sa...

Okej, jag har 56 cm så det är marginell skillnad. Kanske ska ssticka med 2,5 jag också.
/Hemlisen

Anonym sa...

Åh, den blev verkligen jättefin! Är seriöst sugen på att sticka en likadan. :-)