fredag 9 maj 2008

I denna ljuva sommartid

Oj, oj, oj vad jag har hunnit samla på mig bilder från trädgården. Jag hade en plan för hur jag skulle lägga upp bilderna men det blev inte som jag tänkt mig när jag var tvungen att göra det i omgångar. Men jag ska inte bli långrandig. Titta och njut! Den här gången har jag sett till att bilderna går att klicka upp så du kan titta närmare om du vill.


Den här lite taggiga busken med korallfärgade blommor känner jag igen nu när den blommar, men vad heter den?
Lika så den här busken är oidentifierad. Någon som vet vad det är?
Jag längtar tills min buskpion slår ut så jag får se vilken färg den har. Men redan nu ser den härlig ut med sitt mystiska brun-rosa bladverk.
Grön, god libbsticka.
Rabarber! Mums

Vad denna heter vet jag inte heller. Men den är så söt. Ljust lila, lurvig och ruffsig. Den växer bredvid den här ljuvliga tulpanen.

Vårlök.
Någon sippa.
Bladrosett till kungsljus om jag inte är helt felinformerad.
Gullvivan är blyg och vill inte visa ansiktet på bild.
Åååååååååh! (Glöm mig inte)

Nu kommer några före och efter bilder som skulle ha kommit först. Rabatten under äppelträdet för mindre än en vecka sedan..

och i dag.
Örtpionerna vid samma tid...
och i dag.
Till sist, Jag älskar pärlhyacinter!

Jag kan inte beskriva vilken fröjd det är att varje dag gå ut i trädgården och hitta något nytt. Det är ett riktigt litet äventyr.

5 kommentarer:

Bia sa...

Hej och tack för fina bilder. Måste komma och se på riktigt..det är ju så långt.. hmmm...
Kan inte hjälpa med övriga buskar men sippan heter Balkansippa om jag inte mins helt fel, en av de få sorter du inte käkade upp när du var liten, he,he.
Hojta när pionerna blommar för dem vill jag absolut se.

Anonym sa...

Ja, det stämmer ju. Jag har haft namnet på tungan hela tiden. Tack!

För oinvigda kan jag tala om att jag käkade upp mammas blommor i rabatten när jag var barn. Tidigt väcktes mitt tycke för vackra blommor...
/antfarm

Dödergök sa...

Rosenkvitten heter den med äppelblomslika orangeaktiga blommor och den lilla bredvid tulpanen är en mossflox. Busken med de spännande knopparna väntar jag fortfarande på att känna igen men det börjar brännas nu, måste komma och titta på den när den blommar.

Anonym sa...

Åh vilka fina blommor!! Måste kännas bra med trädgård. Förhoppningsvis blir det så att jag kan få komma och titta på dem "live" inom en inte alltför avlägsen framför framtid.
// Anna

Åsa sa...

Åh,så vackert! Det ser ut som att du har en stor härlig trädgård. Blir riktigt avis.Själv kokade jag dockmat av allt som växte i min mammas rabatter när jag var liten. Hon var inte glad.