måndag 5 november 2007

Baka baka liten kaka

I helgen hade vi en liten sammankomst i bagarstugan som kan hyras på vår gammelgård. Vi, det var jag, mamma, äldsta lillasystern (17år), storasyster med man och två barn, mormor- kommen från Norge med mammas faster, pappa och kompisen. Jag hade tänkt mig att fota massor av bakandet men först glömde jag kameran hemma och när den väl var på plats hade jag inte tid att leka mästerfotograf. Det visade sig till exempel att jag inte fick med kompisen på ett enda kort. Skandal!

Här kommer dock ett litet kollage av bilder.

Den första bilden är från vår balkong. Det var nämligen helt vitt på marken när jag vaknade på morgonen. (Nu är det inte det längre.) Sedan är det bild på bagarstugan, en mjölig bagare(jag), systrar, mormor med mamma i bakgrunden, lefse (norskt potatistunnbröd) och vedugnsbakat tunnbröd.

Det hade ju varit trevligt med lite fler bilder men, men...det blev mer bakat i stället. Så jag var tvungen att städa vår frys som är världens minsta. Men det känns bra att ha sitt lilla förråd och Lefse till jul är tradition i min familj, och färdigköpt blir ju aldrig riktigt samma sak.

Stickandet går trögt just nu. Jag har förbud på allt annat än julstickning och då känns ju den lite trist. Men jag får ta ett ryck någon dag. Det är en väldigt snabbstickad sak, bara man sätter igång. Men det har inte riktigt innfunnit sig inspiration för något då min pappas fru dog för några dagar sedan efter en lång tids sjukdom. Inget känns riktigt som det brukar. Stickning är inte det viktigaste i livet just nu. Men det brukar ju vara bra terapi.

4 kommentarer:

Åsa sa...

Lefse är gott. Min svärmor är från Norge så det brukar vi få hos henne. Har varit där en vecka i Värmland. Vad tråkig med dödsfall så här före jul men stickning är bra terapi. Många kramar till dej.

antfarm sa...

Tack så mycket!

Bia sa...

Det var en fin dag och något jag tycker vi skall göra till en tradition även om vi nog inte kan förvänta oss att det kommer medarbetare från Norge. Hon börjar ju bli lite till åren min kära mor :)
Tack för att du satte fart på oss!

Dödergök sa...

Tänk attt jag inte kom med på bild, jag som är en sån linslus i vanliga fall. :)