söndag 25 november 2007

Stickomania

Jag har inte tid med min blogg just nu. För jag har fått stickmani. Jag köpte ju en massa nytt garn och det var bra för då blev jag verkligen inspirerad till att göra klart julklappen.

(Röd malabrigoull=mössa, Naturvit Juvel=benvärmare, Naturvit fabel=sockor, grå/grön eskimo=bytesväska)

Julklappen är nu färdigstickad och ligger på blockning. Sedan ska den visserligen monteras etc men jag blev klar flera veckor innan utsatt tid.

Nu har jag börjat på ett par urfina knästrumpor som systerdottern har ska få i julklapp. (Hon är 6 år och läser ingen blogg så det kan avslöjas utan problem.)


(Början på benet med övervik m. pärlor och sedan spetsmönster)

Dessutom kom hon på att moster ju kunde sticka dockkläder i julklapp till henne, så det ska jag försöka hinna med lite i alla fall. Och material till det är iiinga problem. Jag har nämligen fått ett helt garnlager efter pappas fru som jag ska gå igenom någon dag.

Det är mest virkgarn och akryl. Perfekt till dockor med andra ord.

Jag har också hunnit med ett litet virkprojet till hemlisen. Om hon skulle råka se det här nu gör ju inget för då kan hon ju lista ut att det är jag som är hennes hemlis när hon får paketet.

(En liten lurvig julängel i alpaca)

Jag kan egentligen inte virka så bra. Jag har lyckats med en sjal för 8 år sedan men sedan dess har jag inte virkat alls. Där för känner jag mig så befriad när jag virkar. Jag bara virkar på som jag känner för och vet inte om det är rätt eller fel. Nackdelen är att jag bara lyckades göra en för sedan kunde jag inte göra en till likadan. Hi hi hi
PS. Veckan matsedel går i graven. Dels har jag inte underhållit den som jag velat. Sedan har vi beslutat att inte laga middag på vardagarna utan nöja oss med en sallad/soppa eller frukt på kvällen. Det får väl bli inlägg om vi äter något särskilt gott eller spännande.

5 kommentarer:

Thepas sa...

Jag älskar knästrumporna! Finns det ett mönster?

antfarm sa...

Jag letade länge och väl på hela nätet. Till slut kom en kopmis på att hon hade ett mönster i en gammal 70-tals tidning. Så det är det jag stickar efter, med lite modofiering så klart. Det ska egentligen vara broderade blommor upptill.

Jag skulle kunna kopiera det och skicka det till dig. Men jag vet inte hur vi ska byta adress utan att hela världen vet var du bor...

Dödergök sa...

Oh vad fin strumpan blir!

Tror du att det kan tänkas finnas något i garnlagret som skulle kunna omvandlas till en julklapps-sjal till min mormor? Någonting mjukt och kanske syrenlila,turkost eller dyligt? Jag betalar i fiskmiddag, nu när ni slutat äta middag och allt! ;)

Anonym sa...

Virkgarn kan du ju alltid använda till roliga små djur. Kolla in http://www.madebyyou.se/
/hemlis som snart inte är hemlig längre

antfarm sa...

De var urgulliga. Giraffen var hur skön som helst.