söndag 8 februari 2009

Varför har jag inte gjort det här förut?

Jag har stickat den första av mina egna fingervantar. Den blev lite stor i handen men annars perfekt.

Jag har alltid haft så svårt att hitta fingervantar med mina skogshuggarhänder och långa fingrar. Dessutom sitter mitt lillfinger tydligen längre ner än vad som är "normalt". Men med lite ändringar i mönstret har jag nu en coustom made vante.

Jag skriver en för jag lider av s.s.s. oavsett om det är socka eller vante, eller tröjärm. Jag har stickat mudden på nr 2.

Jag mysstickar på mina fina trästickor som jag fått av kompisen. De är 2.25 mm, lite för stora för mönstret men jag ville så gärna använda dem. Fingrarna hade nog också blivit lite trånga med "rätt" stickstorlek.

I dag är det söndag och i morgon ska jag gå till jobbet igen. Jag har varit hemma hela den här veckan och varit sjuk. På sätt och vis har det varit skönt för jag hade en så intensiv period innan och nu var jag tvungen att släppa allt för jag kunde helt enkelt inte tänka.

Men det är också lite extra jobbigt att sätta sig in i jobbet igen och reda ut vad som hänt när jag varit borta. Den som har vikarierat mest för mig är dock en mycket ordentlig person så det ska nog gå bra. Sedan är det bara två veckor till sportlov. Tiden går fort.

2 kommentarer:

Tomtan sa...

Naturligtvis kan du länka och använda bilderna.... (ursäkta att det tog sånn tid men 5öringen ramlade inte ner förrän idag *ler*)

Dödergök sa...

Åh visst är det nästan en lite berusande känsla att sticka sin första fingervante som sitter som en smäck?!