måndag 23 februari 2009

Jag känner mig smått irriterad

1. Jag har suttit en timme och försökt lista ut vad som är så bra med magic loop. Kan någon upplysa mig? Jag har fått ett sockmönster som är skrivet för magic loop och tänkte att det var dags att lära sig.

Men det jag har tyckt verkar så bra med ml är att man stickar båda sockorna samtidigt. Men tji vad jag bedrog mig. Det betyder ju bara att man stickar på rundsticka. När man sedan ska ha två sockor sammtidigt tyckert jag att det verkar ytterst knöligt och jobbigt.

Att sticka magic loop med en socka i taget tycker jag känns helt onödigt. Jag tycker om att sticka på strumpstickor och när man kommer till hälen verkar många använda strumpstickor ändå.

Nej, jag tänker om mönstret till vanliga strumpstickor den här gången. Jag tänker i vart fall inte ge mig på det hela med min gamla "pony" rundticka med stenhård kabel.

2. Jag är fortfarande förbryllad över varför mina kamerabilder blir så mörka på datorn. De är perfekta på kamerans bildskärm men på datorns bildskärm ser man knappt vad det är. Någon kamerakunnig person som vet?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kör också med strumpstickor (5 st).

Antagligen är det bildskärmsinstälningen. Man kan kalibrera den, brkuar finns under inställningar för bildskärmen.

Joanna sa...

Jag tycker också att det är lättast att sticka strumpor med gamla hederliga strumpstickor. Magic loop använder jag när jag stickar ärmar på rundsticka, eftersom jag då oftast behöver tjockare stickor och det brukar bli lite "tungt" och knöligt med strumpstickorna då.

Efwa - Medea sa...

För mig är magic loop enbart ett sätt att sticka båda sockorna samtidigt, oftast dessutom från tårna och upp. Ska jag sticka en i taget stickar jag dem på strumpstickor.
Jag har tom. stickat fem strumpskaft på en gång med magic loop när jag skulle sticka prov på hälar i stickkursen jag går.

Strumpstickan sa...

Prova att fota med någon annan inställning på kameran.. tidogare tog jag mycket bilder med 'auto' men nu har jag provat mig fram lite.. sen är ljuset viktigt.. alltid mer ljus än man tror i rummet, mycket mer..

bäst ljuset är utomhus dagtid när det är grått på himlen.. fota i fönsterkarmen?