torsdag 26 juli 2007

Hemlisfrågorna

(Efter att ha funderat på frågorna några dagar kom jag på att jag skulle lägga till några saker som jag inte kom på när jag svarade första gången.)

1. Vilket sorts garn tycker du bäst om?
Jag tycker om alla naturmaterial. Jag skulle gärna vilja prova lin, vilket jag inte gjort. Annars är nog alpaca favoriten just nu. Jag tycker inte alls om syntetmaterial utom som en liten procent i ex mohair eller sockgarn då det behövs för hållbarhetens skull.

2. Vika är dina favoritfärger?
Nu ett tag har favoritfärgerna varit, brunt, rosa och grönt, med grönt på första plats. De passar så bra ihop också.

3. Är det någon färg du absolut inte tycker om?
Orange! och så är jag lite trött på blått som var min favoritfärg i tonåren(jag byter ibland). Gult kan vara fint men jag kan inte ha gula kläder för då ser jag ut som ett lik... Förutom rosa och grönt(som kan vara hur skrikiga de vill) har jag lite svårt för "grälla färger", gillar nog bättre naturnära toner.

4. Viken sorts stickor tycker du bästom/använder du helst?
Jag har mest stickat med vanliga metallstickor men har hört att trä ska vara fantastiskt.

5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mitt i mellan?
Jag har egentligen inte stickat så länge, allra mest har det blivit de senaste två åren, men känner mig nog ändå inte som en nybörjare. Mitt i mellan kanske?

6. Dricker du kaffe?/te?
Ja gärna!

7. Är du allergisk mot något?
Lyckligtvis inte.

8. Vilken slags musik tycker du om?
Svårt att svara på. Jag lyssnar inte på musik så "aktivt" längre trots att det var ett stort intresse när jag var yngre och jag har aldrig varit fast i någon särskilt genre, men gammaldags soul funkar väl alltid och sedan vet jag inte vad jag ska kalla ex Regina Spector och musik åt det hållet hon spelar, alternativ pop kanske? Andra som jag gillar just nu är Fibes oh fibes, Salem al Fakhir, Veronica Maggio och Oh Laura men jag har som sagt var svårt att begränsa mig. Det är nog lättare att säga vad jag inte gillar vilket är, dansband, hårdrock, musik av typen "Botten Anna" och Markoolio.

9. Favoritgodis?
Choklad!!!!!

10. Håller du på med någon annan skapande hobby, förutom stickning?
Jag "pysslar på" med allt möjligt när jag får lust. Ritar lite, "pärlar" lite etc. Sedan älskar jag att baka och laga mat vilket för mig är mycket skapande.

11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor, sjalar, tröjor osv.
Det som jag tycker är så roligt med stickning är att man inte bara gör något för att det är kul och sedan ligger det och skräpar, utan att man gör något som man har användning för. Därför stickar jag det jag tycker jag eller någon annan behöver och då är just det roligt just då. Jag kan ha svårt för sockor och vantar eftersom jag tycker det är lite trist att göra en precis likadan när jag äntligen är klar med något men å andra sidan går en socka så fort att göra så det överväger kanske. Det blev ett långt svar på frågan. Svaret kan sammanfattas i "allt".

12. Prenumererar du på någon sticktidning?
Nej. Det har jag aldrig tänkt på att man kan göra. Jag prenumererar inte på någon tidning.

13. Har du något drömprojekt på önskelistan?
När jag får råd, och har stickat klart allt jag lovat att sticka åt andra ska jag sticka en kofta i silke-tweed med ett gamalt gottländskt blommönster som jag ska kombinera med lämpligt koftmönster.

14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått?
Jag har alltid varit en varm person men börjar närma mig 30 och har blivit lite mer frusen, så nu har jag börjat kunna jag använda vantar och pulsvärmare utan att bli överhettad. Handledsmått: 20cm

15. Tycker du om att sticka pulsvärmare?
Ja, det är kul. Det är roligt att sticka "småsaker" emellanåt.

16. Stickar du sockor?
Nu har jag hittat massa spännande mönster på "finstrumpor" på nätet som gör det lite roligare. Jag har aldrig gillat standard"raggsocks"mönstret jag gått efter tidigare dessutom får vi alltid minst ett par var i julklapp av mormor så det har inte varit så nödvändigt, men nu kommer det som sagt att bli fler.

17. Vad har du för fotstorlek?
26cm överallt. Både på längden, fotomkretsen och runt vristen. Har dock mycket kraftiga vader.

18. När fyller du år?
14 januari

19. Stickar du med pärlor?
Det har jag inte gjort men har inget emot att prova.

20. Viken slags böcker (ej stickning) läser du helst?
Precis som med musik har jag kört fast lite på denna punkt. Jag har alltid gillat deckare och har en "soft spot" för fantasy men i denna genre finns det också mycket skräp. Senaste böckerna har faktiskt varit Harry Potter serien. Läste nyligen första boken i "Damernas detektivbyrå" som jag gillade mycket, och i samma veva "Sushi för nybörjare" an Marianne Keyes som jag blev sugen på att läsa mer av.

1 kommentar:

Dödergök sa...

Det gick ju fin fint! Kul att kunna vara datasuport ibland! :)