onsdag 30 maj 2007

Pelargoner,fjärilar och balkong

Vår Stockholmsresa blev inte helt som vi planerat. Väl på plats kände vi att det var trevligare att umgås med släkten och bara "lata oss". Det blev ändå en tur till Hagaparken och fjärilshuset på söndagen. Det råkade också slumpa sig så att det var pelargonutställning samtidigt. Både jag och mannen älskar ju att ta kort så i det här inlägget blev det många bilder. Det finns många, många fler men det är ju lite pyssel att lägga in bilderna. Men för att ta en sak i taget...


Pelargonerna var roliga att titta på och jag var ju tvungen att köpa med mig ett gäng sticklingar. En Mårbacka (dubbel ljusrosa) och en Appleblossom (rosa/vit/grön rosenknopp) till den rosa samlingen i köksfönstret. I vardagsrummet bor Lord Bute ( engelsk sammetsvinröd med rosa kanter), Morwenna (mörkbrun, även hon engelsk) och en vild pelargon, p. sidoides med små runda grå blad och mörkröda blommor. De är ju inte så roliga att titta på så här kommer några bilder från utställningen. Varsågod och njut!I fjärilshuset var det vaaarm och blött. Trots att mannen är uppväxt i huvudstaden har han aldrig varit där. Det var ju på tiden att det blev av. Det var spännande att smyga runt och försöka få med fjärilarna på kort. Den vackraste 15cm stora blå fjärilen var också den skyggaste och vägrade fastna på bild med utslagana vingar men här kommer några villigare objekt.
Och så till sist en rapport från balkongen. Jag är lite ledsen över att det varit så tråkigt väder ända sedan jag fick i ordning på balkongen men så fort det blir fint väder ska jag ta ett kort där jag lagt ut fåtöljdynorna och allt står på plats. Så länge får ni nöja er med lite bilder på växterna som trots allt trivs och frodas.
Timjanblommor
Rosmarinen blommar också.
De här underbara penséerna skiftar från nästan vitt till mörklila.
Den första purpurstörbönan som vågade sig upp. Nu har alla fem kommit upp och växt till sig en bit.
Mynta!
Korianderns hjärtblad

Och till sist en små suddig smultronblomma. De lever ett hårt liv på den blåsiga balkong kanten.

Det har hänt så mycket mer under den vecka som gått sedan jag var ute och fotatde. Det går verkligen undan nu och det är så spännande att gå ut varje dag och se vad nytt som har hänt. Jag tror alla skulle må bar av att odla lite, även om det bara är en liten kruka basilika i köksfönstret.

4 kommentarer:

Dödergök sa...

Å vad med fina bilder! Man blir glad av pelargoner!
Hoppas att vi hittar vad vi vill ha imorrn. Kram

Bia sa...

Är det så att damerna skall till "förorten" på växtmarknad? Hade också tänkt ta mig dit så om vi ska till samma ställe kanske vi ses där.

Anonym sa...

Oj Åsan vilka fina pelargoner! Ett riktigt fint "tant" fönster låter som om du håller på att få till. Det vill jag också ha!! // Anna

antfarm sa...

Växtmarkand? Nä det har vi missat. Jag har nog gjort slut på mitt växtköparkonto för ett tag framöver i vilket fall...