torsdag 29 mars 2007

Kan man förbjuda rökare?

Har ett tag funderat över om det är helt hemskt att tycka att rökare borde förbjudas helt och hållet. Jag vet ju att det kan vara en eller annan rökare som läser det här och jag hoppas ni inte tar allt för illa upp. Det är inte er personligen jag vill förbjuda utan cigarettrök.
Jag är väldigt känslig för rök och avskyr att bli"rökt på". Jag jublade när rökförbudet på restauranter infördes. Äntligen kunde man gå och dricka en kopp kaffe utan att att få andnöd och lukta pest efteråt. Nu undrar jag hur lång man kan förlänga detta förbud utan att bli facist? Närmare bestämt, kan man införa rökförbud på balkonger?
Jag satt nämligen i soffan här om dagen och åt upp den sista memman. Vår lägenhet blir väldidgt varm när det är soligt så för att kunna andas var vi tvungna att ha balkongdörren öppen. (Det är ju för övrigt ganska trevligt.) Men plötsligt började otäck cigarettrök fylla hela vardagsrummet! Någon stod på sin balkong och rökte!
Nu förstår jag att det säkert är jättemysigt att kunna gå ut på sin balkong en vacker vårdag och röka i solen. Och när vi har rökande gäster går de helt mekansikt ut på balkongen när de ska röka. Det verkar vara naturligt för rökare att röka på balkonger och man borde kanske ha rätt att göra vad man vill i sitt eget hem, dit ju balkongen också hör. MEN, den rätten är ju inskränkt på andra områden. Men har ju inte rätt att störa sina grannar med exempelvis höga ljud. Ens egna förehavanden ska ju inte förstöra grannarnas liv. Man får inte heller grilla på balkonger. Dels p.g.a. brandrisk men också p.g.a. att man inte ska störa med grillos. JAG LUKTAR MYCKET HELLRE PÅ FLINTASTEK ÄN PÅ CIGARETTRÖK!
Kom gärna med åsikter om detta. Är jag helt ute och cyklar?
Jobb
I dag har jag jobbat på fritids. Det innebär att jag suttit ute i solen och tittat på barn som har lekt. Mycket trevligt! I helgen (fre+sön) ska jag jobba som personlig assistent. Därför bryr jag mig inte om att göra klart matsedeln.
Stickat
Har äntligen tagit mig för att fota några av mina alster och tänker nu lägga ut några skrytbilder. Förts kommer min egendesignade poncho i garnet "Highlander" från Garnstudio.
Så här ser mönstret ut på nära håll:

Och så här ser den ut när den är klar:
Och nu kommer några bilder på mannens "piratmössa" och den ena vanten. Jag borde börja med den andra men jag tycker alltid det är så tråkigt att göra två likadana saker, varvid jag brukar undvika vantar och sockor etc. Mönstret är gratis från "Hello yarn" men jag har stickat i garnet Nagano som var ett mycket trevligt ullgarn.

2 kommentarer:

Dödergök sa...

Tack för igår! Och tack för brödet, det var ju helt vansinnigt gott, måste bakas när frysen blir tom.

Självklart kan man för övrigt förbjuda rökare, du vet ju vad jag tycker, jag håller ju en ännu mer facistisk linje.. ;)

Kafra, Gävle sa...

Lisa hälsar och vi tycker att mannens döskalle vantar är urcoola på helylle-vis.