måndag 26 mars 2007

Vår och memma!

I dag har jag massor jag vill skriva om. Vårkänslorna bubblar i kroppen och hjärnan löper amok.

I dag har varit en mycket trevlig dag. Efter att ha jobbat till 12:00 (springvickar ju som lärare) tog jag en sväng förbi "kompisen" som bor precis vid skolan. Hon var ute med vovvarna så jag svängde förbi bibblan som också bor precis bredvid. Sedan satt vi och surrade ett tag. Jag fick lunch! och sedan gick vi utan ytterkläder till affären och köpte memma (finsk påskdessert).

Brödbok
En av böckerna jag fick med mig från bibblan var "Riddarbageriets bröd". Har länge varit sugen på att köpa en bra brödbok och den kommer det nog att bli någon gång i framtiden.

Matlista
Jag har tänkt försöka dela med mig av vår matlista som jag så ordentligt brukar göra för 3-4 veckor i taget. Den här veckan är i slutet på en sådan lista så den är ännu inte helt klar men det kommer nog innan veckan är slut.

Vi brukar inte följa listan helt slaviskt men det är skönt att veta att det finns ingredienser hemma till middag när man kommer från jobbet. Sedan hjälper det till att variera maten lite.

Grundtanken är varje vecka; en soppa, en fisk, minst en vegetarisk rätt samt övrigt. En gång i månaden något som mannen önskat (Därav korvstroganoff. Blä för korv!)

Just nu äter vi mycket husmanskost men också asiatiskt, medelhavs-och mellanösterninspirerat.

Sno, låna lite eller inspireras om ni vill!

Påskmusikal
I går var jag på övning för en påskmusikal. "Se mannen" heter den. Det var den andra övningen FÖR MIG. De andra har övat i flera veckor. Det märktes plågsamt tydligt förra veckan men i går känds det lite bättre. Jag hade inte heller insett att det nu bara är två veckor kvar till påsk!!! Tiden går så fort. Men det är roligt att sjunga i kör igen, det var några år sedan nu.

Nu får jag nog lugna ner mig för i dag och fortsätta en annan dag. Mannen är hungrig och väntar på soppa. Han har varit i Gävle i dag och oppererat bort en tand så han kan inte äta något annat :(

Hej!

2 kommentarer:

Dödergök sa...

Kul idé med matlistan ju! När jag blir stor ska jag också göra matlista! :)

Anonym sa...

"Lilla ? hon är mammas flicka, hon kan både sy och sticka"
Blir så stolt när jag ser hur duktig du är!
Tänk att jag också varit så en gång?

Mamsen