fredag 28 augusti 2009

I like!

Tror jag i alla fall...

Jag har stickat en liten baby t-kofta i garnet Autumn Wind. Det var ett av gåvorna på fäbodlägret. Det är 90% bomull och 10% cashmere. Det var jättemysigt att sticka i och perfekt till barnplagg. Nackdelen var att det var lite svårt att få det jämnt och fint stickat. Men det tycker jag alltid är svårt med sådan här tjock, trådig bomull som delar sig.

Jag använde mig av det här mönstret för att få maskantal osv, men ville inte sticka spetsmönstret. Jag har varit lite sur på Garnstudios mönster, tycker ofta det finns fel och konstigheter. Men det här fungerade bra.

En liten bild från tidigare i augusti.
I år har jag skördat mina egna grönsaker. Jag har lärt mig massor som jag inte ska eller ska göra nästa år. Jag har inte skördat så mycket som jag skulle ha kunnat gjort men än finns det bönor, rödbetor, lök, purjo och annat att ta upp.
Det på bilden blev en grönsakssoppa.
Jag jobbar på för fullt. Det är roligt i år. Vet inte vad som ändrats men det mesta känns bättre, roligare och lättare. Just nu försöker vi gå igenom hela 15,16, 17, 18 och 1900-talens historia på två veckor! Ha ha. Men det är intresant och eleverna är supermotiverade och intresserade.

2 kommentarer:

Dödergök sa...

Oh koftan är jättefin! Skulle vara kul att se den med unge i också för jag tror att den passar jättebra.

Jag håller på och kokar pepperrotskött och bakar äppelpaj, hur höstmysigt är inte det? :)

Anonym sa...

Koftan blev jättefin. Känner igen problem med garnstudios mönster, därför är det bra att göra lite eget.