söndag 6 september 2009

Utflykt i hembyggden

I dag blev jag och mannen lite naturromantiska, och sedan ganska lokalpatriotiska.

Planen var från början att kliva upp halv fem och åka ut till fågeltornet. Men när det väl kom till kritan orkade vi inte det... Några timmar senare packade vi frukostmatsäck och åkte iväg. (10 min. bort)
När vi tröttnat på att titta på svanar på håll (Vi skulle verkligen vilja ha fler objektiv till kameran...) åkte vi på en tur i omgivningarna och spanade på får,
och kossor och tjurar. Och så njöt vi av den vackra naturen och sade att "Dalarna är verkligen den finaste delen av Sverige".

När jag flyttade "hem" igen efter 10 år i några av Sveriges lite större städer njöt jag varje dag av naturen. Efter tre år glömmer jag ibland och börjar gnälla över småstadsmentaliten, att det inte finns något att göra, att alla affärer är svindyra, att det inte finns något bra fik och inte tal om någon garnaffär värt namnet. Men i dag kom jag ihåg varför jag vill bo här. Titta bar på kossan när den står och stilar sig mot sjön och berget! (Jag veet att det är en tjur men det låter inte lika roligt.) Det är himmelriket på jorden.
En helt annan bild kommer från köksbordet.
Fin gul loppisskål med plommon från pappa. Jag var där i går och plockade 8 liter. Det mesta blev sylt. Jag konserverade också två burkar men plommon i julkryddad sockerlag. Dem har jag ju tänkt spara till jul men jag är bra nyfiken på hur det smakar. Under tiden smaskar jag i mig färska så det står härliga till!

Inga kommentarer: