måndag 10 augusti 2009

Föbodhelg

I ett naffs tog sommarlovet slut. I övermorgon är det dags att börja jobba igen. Det är som vanligt inget jag ser fram emot, men jag är väl ändå lyckligt lottad som har ett arbete i dessa tider.

Som en perfekt avrundning på lovet var jag med på Stickameras fäbodresa.

Vi (21 damer i varierande ålder) var på Östra Grunebergs fäbod och stickade. Från att vi vaknade till det vi somnade stickades det över hela fäboden. De Polska gästarbetarna tittade med stora ögon den första dagen. (Sedan vande de sig kanske?)

I den här stugan Bodde jag och "dödergök". Alla stugor var fina och rymmliga med vackra detaljer.

Jag hade inte tid att ta så många bilder som jag trott. Det blev mest på djuren och det är de jag väljer att visa.

Jag älskar getter. Skulle helst vilja ha några själv... Den här var supergosig och älskade att bli kliad på halsen.


Fåren (och kossorna) var mer skygga och det var svårt att komma dem in på livet. Det här var lite nyfiket och stod och glodde på mig, men på behörigt avstånd.

Killingarna var så söta!!!!!!

Något blev det ju stickat också. Jag gjorde klart dessa torgvantar som jag är extra stolt över då jag gjort mönstret helt själv.
Jag stickade också på min Da Vinci sjal. Den var nästan klar då jag repade upp den. Jag hade ju två helt olika färgbad på garnet och insåg att det inte blev fint att sticka en härva i taget. Nu har jag stickat den randig och det blev mycket bättre. Jag har kommit nästan lika långt som innan jag repade upp.
Vi fick också en stor kasse garn från olika sponsorer och jag började sticka ett par blå sockor av ett garn som var med.
Trots att vi fick leva på potatis (Har gått upp ett halvt kilo fast jag var hungrig hela tiden) var det en underbar helg. Alla som var med var sååå härliga att vara med och prata med.
Tack alla som läser för att ni medverkade till så fina dagar!

5 kommentarer:

Froding sa...

Tack själv! INsåg att vi nog varit på samma museum i Elverum!!//Marianne

Dödergök sa...

Vilka fina bilder! Åh gulliga geten på slutet, jag vill bara pussa!

Vantarna är superfina men det vet du ju redan, tack för att du stod ut med mig fast jag var så hungrig! :) Kram!

LaufeLille sa...

Oj vad ni ser ut att ha haft det mysigt! Funderar ibland när jag ser dina fina alster på om jag borde återuppta och utveckla mina stickkunskaper, men det brukar stanna vid det.
Hälsa på tycker jag också att du ska göra, helst genast direkt, men annars så fort tillfälle ges.
Kram!!!

Ulrika sa...

Tack själv!! Det var helt underbara dagar och det var så roligt att få umgås mer med dig!

Unknown sa...

Tack själv! Jag missade helt att ta bilder på de gulliga getterna och har helt missat detaljstudier på byggnader men nu njuter jag av dina fina bilder i stället ;-). Det var kul att träffs. Torgvantarna är verkligen riktigt fina, de har du gjort så bra.

Förresten har sagt att jag kan tänka mig ingå i ett matlagningslag för frukost nästa gång och då ska ingen behöva gå hungrig.