söndag 29 juni 2008

Stickade bilder

Eller bilder på stickat stämmer väl bättre. Det här är min kiri sjal. Jag har stickat den i ett angoragarn jag fick i hemlis 2 bytet. (Färgen är grönare än på bilden.) Det är grövre än kids silk haze men jag stickade på stickor 4. Jag tyckte det blev bra. Sjalen blev inte så skir och luftig som originalet utan tjock och fluffig i stället. Båda delarna kan ju vara trevligt på sitt sätt.

Jag var i valet och kvalet om jag skulle sticka en jättesjal av båda 100gr nystanen eller om jag skulle göra en lite mindre "axelvärmare" av ett nystan. Det verkade dumt att göra av med ett och ett halvt nystan. Det blev den mindre varianten som är ca 80 cm lång och 170cm bred.

Jag ska inte behålla den själv utan har redan gjort årets första JULKLAPP! Jag är själv lite imponerad.... Jag säger inte till vem det är förståss!
Och så den omtjatade blommiga koftan i visjögarn som jag började planera för kanske redan ett år sedan. Det var svårt att ta en bild när den är hopknölad och bubblig på rundstickan men jag hoppas det syns vad det ska bli.
Det randiga är mudden som är stickad med de aviga maskorna i vitt och de räta i grönt. Koftan stickas runt och ska sedan klippas upp (iiihhh).
Det går lite trögt, framför allt de rader där alla tre färgerna ska med men nu börjar jag få in ett bra flyt. Men det tar ändå tid för jag pausar hela tiden för att titta på hur fint det blir. Ärmaran ska inte bli blommiga utan prickiga. Jag hoppas visa upp ett färdigt resultat innan 2008 är slut.

1 kommentar:

Anonym sa...

snygga färger du valt till koftan.