tisdag 8 september 2009

Mat och kakfunderingar

Jag sitter och väntar på det som troligen är årets sista grill.
Jag tycker att den här sommaren inte var den bästa på listan. Mannen jobbade hela tiden, det regnade och när regnet tog slut kom mygginvsionen så jag har inte varit ute mer än absolut nödvändigt. I dag gick jag ut och hittade rostigt grillgaller och möglig (föredetta svindyr) vaxduk. Det kändes lite deppigt. Jag brukar ju annars gilla hösten så det går nog över snart.

Jag minns inte om jag skrev förut när jag barbecugrillade med svartvinbärsspån. Det blev ju i alla fall hur gott som helst. Nu är det en hel bit fläskarre utan ben som ligger i klotgrillen och bastar i vinbärsröken. Mums mums...

Över till kakfunderingen.
Ett tag har ett av Sveriges största kaktillverkare haft en mycket märklig reklamfilm på tv. Jag förstår mig inte på den.De har nämligen skrivit ut receptet på paketet så att man kan baka kakorna själv. De flesta jag har frågat om saken tror att det är för att visa att kakorna har naturliga ingredienser och att kakbolaget inte tror att folk kommer att baka kakorna själva.Hur kan de vara så dumma?
Jag köpte ett paket och har nu bakat hur många kakor som helst, för det är ett riktigt bra recept. Det kräver en hushållsvåg men har man det är det lätt som en plätt.
Det finns ju olika sorter i butiken men har man bara grundreceptet kan man hitta på vilka varianter som helst. Torkad frukt, nötter, frön, choklad eller naturella. Bara att stoppa i vad man känner för eller har hemma.
Sist blev det hasslenötter och russin. (De tog slut innan jag kom på att fota. ) Nästa gång tror jag det blir torkade äpplen i bitar, hasselnötter och kanel... mmmm KAKA!

3 kommentarer:

Bia sa...

Hoppas man får smaka något av allt det goda någon gång...kaka skulle sitta fint just nu eftersom jag tar en paus i trädgårds pysslandet. Kram

teresa sa...

Gillade dina betraktelser över livet på landet (?) längre ner. För någon som jag som konstant längtar efter att flytta ut var det nyttigt att läsa om det negativa också (typ dyra mataffärer o dåliga garnbutiker). Fast garn kan ju köpas på webben...

LaufeLille sa...

Hoho! Hoppas allt är väl med er i dalaskogarna. Vad säger ni om att komma söderöver snart? Fira en första eller andra advent kanske?
Kramar!//Anna