lördag 14 mars 2009

Utlovade bilder

Fåglarna kvittrar som små galningar ute i trädet. Jag har en bukett med supersöta tulpaner på bordet men snön ligger fortfarande kvar så jag tyckte att det passade bra att ha kvar bilden på talgoxen i rubriken. Men det känns att det är vår på gång.

För något inlägg sedan lovade jag lite bevis på att jag faktiskt har stickat något på sista tiden.

Ett färdigt objekt har jag. Sockorna Pablo i rosa colinettegarn. (Jag har hunnit använda dem en del så de är lite grå och noppiga på tårna...)

Jag ändrade en del. Colinette är lite tjockare än de flesta andra sockgar. Nu är jag också lite tjockare än de flesta så jag tänkte att det var bra att sticka efter mönstret ändå men fick inse att det skulle bli alldeles för stort runt vristen och foten. Så jag hittade på denna minskning.
Jag gjorde hälen "hel" i stället för i spetsmönster. Jag tycker det känns bättre. (Fast jag skulle ha stickat den lite längre än jag gjorde.)
Som du ser krullar sig resåren en hel del. Jag tror att det beror både på att det är så breda ribbor och att garnet är så hårt.
Colinettegarnet är superfint och mysigt att sticka med. Det är så hårt tvinnat så det påminner nästan om bomull. Jag skulle jätteärna sticka en liten (svindyr) kofta i det men är inte säker på att det är det allra bästa till sockor.
Nu har jag två pågående projekt och funderar på att börja ett tredje, och fjärde...
Ett litet "sidoprojekt" är en sjal i fyberspatesgarnet. Jag får inse att det blir något att sticka ett par varv på då och då för det kommer att ta jäääättelång tid så skulle jag sticka hela på en gång blir det inget annat i år. Jag går efter delar av ett mönster i Victorian lace. Jag har provat två andra och repat upp. Det är så pilligt och tunnt så jag får hålla mig till ett enklare mönster. Annars kanske jag blir galen?
Jag håller också på med en estländsk sjal i Islandsull. Den ska nog inte ta så lång tid att sticka.
Men jag är sugen på att sticka ett par knäsockor till systerdottern. Och ett par små tossor i colinettegarnsresterna till systerdotter nr 2 (4.5 månader gammal). Hmmm..

1 kommentar:

Dödergök sa...

Fin fina grejer det där du.
Vi måste ha en stickträff snart, det var alldels för längesen.