lördag 24 januari 2009

Koftan klar! Beslutsångest infunnen

Så är den då äntligen färdig och fotograferad. Färgerna är jag jättenöjd med. Jag är glad att jag velade så länge och tog tid att bestämma mig.Det är visjögarn i naturvit, olivgrön och röd ombré. Det gick åt ca 50 g rött, 300g vitt och 200 g grönt.Jag använde det här mönstret från garnstudio. Vanligtvis är deras storlekar så stora så jag var helt säker på att xl skulle räcke men koftuslingen är en halv storlek för liten. Men det STRUNTAR JAG I! Jag vill använda den ändå.Blommönstert är från en bok med gamla gottländska mönster. Ärmarna har jag hittat på själv.


Men när koftan väl var klar drabbades jag av beslutsångest.Jag har så många fina garner i hyllan som jag vill sticka av. Valet står mellan att:Sticka grå fingervantar till mannen eller bruna till mig.Eller strumpor i mitt cool aid färgade fabel eller det fantastiska colinette garnet jag fick av kopisen tillsammans med superfina trästickor och ett mönster.


Men det kliar verkligen i fingrarna att nysta upp det fina fyberspates garnet. .


Jag har länge haft en härva Islands ull som jag fick i mitt första hemlisbyte. Jag har ett perfekt mönster till det

Fingervantar är väl det vi båda skulle behöva just nu så jag har skrivit ut två mönster. Jag ska nog gå ner till soffan och sätta igång.
Ps. Alla korten är tagna med systemkameran som jag fick av mannen i 30-års present. Jag har inte riktigt fått kläm på allt än men det är roligt att prova sig fram. Jag firade ju annars i sommras men jag blev ändå överraskad av pappa som kom till mitt jobb med en tårta och en blomma. Och så den superfina presenten från mannen. Helgen innan firades jag av kompisen med mat och ovannämnda garnpaket som också innehöll ett stickettui.

5 kommentarer:

Susilull sa...

Koftan ser fin ut! Vilket pilljobb, men jättesött med blommönstret.

Ja med så mycket härliga garner att välja mellan, förstår jag din beslutsångest!

Ha det bra!

Maria J sa...

Men vilken fin kofta! Superfin!

Åsa sa...

Koftan är jättesnygg! Fingervantar är roligt att sticka så kör för det.

Anonym sa...

Men grattis till en jättefin kofta. Det blev verkligen bra.
/klockarbarn

Strumpstickan sa...

Underbar kofta och vilket fint blom-mönster!