måndag 4 augusti 2008

Hemma

I ärlighetens namn har vi faktiskt varit hemma i snart en vecka men med en datamissbrukande man har jag inte kommit i närheten av internett förän nu. Jag vill berätta litegran om vår resa och visa ett urval av våra över 500 bilder.

Det började inte bra! Jag ska bespara dig alla tråkiga detaljer men pga av vi inte hade rätt kreditkort fick vi inte hämta vår hyrbil fast den var betald och klar. Så vi blev sittande på Stansted flygplats flera timmar innan vi bestämde oss för att ta en buss till Liverpool som var vår första anhalt. Så här glada var vi inte just då...

Bussresan var det värsta jag varit med om och jag hade värk i kroppen och mådde illa i flera dagar efteråt. Vi kom i alla fall fram till slut och blev hämtade i Liverpool av mannens kompis J som tog oss till Southport där han bor. Vi hittade en B&B som inte var full och tog in för natten. Pga förseningen hann vi bara träffa J en liten stund för dagen efter var vi tvungna att åka vidare till Edinburgh där vi hyrt en stuga. Det som sett ut som ett litet slott på bilden var själva stugan och vi hade en lägenhet i den. Men det var ändå väldigt trevligt. Frächt och mycket bra standard efter brittiska mått. Vi hittade den via Toad cottages som förmedlar en uppsjö av stugor.

Stugan låg i Cramond ca 6km från Edinburgh centrum. Det var väldigt fint där med en å som ran utanför. Lite roligt var det att fler som vi träffade på utanför kommenterade hur lugnt och tyst det var. (Ja visst, om man ignorerar ständigt brusande trafik och flygplan som passerar två meter ovanför stugan varje halvtimme. Men är man uppväxt på en Svensk bergstopp har man väl lite andra krav på tystnad.)Stugan hade vi bara i tre nätter. Sedan var den bokad och vi hade tänkt fara vidare och bland annat vara i London ett par dagar. Men vi var så trötta efter att vi båda varit sjuka flera dagar och efter allt strul som hänt så vi stannade i Edinburgh som är en mycket trevlig stad. Vi hittade en ny B&B som hette Adria house. Det var bra pris och låg mitt i stan så vi förväntade oss något ganska skabbigt men det var superfint! Ska du till Edinburgh rekomenderar jag varmt detta trevliga ställe med bra service i en historisk byggnad.

Efter detta blev vår lilla semester bara trevlig. Vi turistade runt på turistbuss och gick omkring i staden. Vi köpte lite souvenirer. Vi var vid havet och vi var på Royal Botanic Garden som kanske för oss båda var den stora höjdpunkten. Mannen hittade en ekorre som han lekte med och tog 50 kort på. Ekorrarna där är vana att bli matade och är mycket tama.

Eftersom det inte blev någon bil tog vi oss inte heller runt och tittade på högländerna eller alla slott och trädgårdar som jag tänkt mig men nu fick jag lite trädgård till livs och de sista bilderna är från botaniska. Jag var tvungen att välja lite bland bilderna men det var inte lätt. Vad sägs om den här jätte häcken?!
Vi var in i växthuset och hade turen att fånga den sista blommande lotusblomman på bild.
En del av trädgården var tillägnad drottningmodern och en lustig liten stuga inredd med kottar och snäckskal fanns i ena hörnet.

Men vi var så klart tvungna att åka hem till slut. Inte heller det gick helt smidigt men vi anlände i alla fall helskinnade på Skavsta och övernattade i Stockholm en natt innan vi åkte hem. Det var vår första gemensamma utlandsresa. Vi kom aldrig iväg på bröllopsresa men nu var det väl på tiden efter 5 år. Vi får väl se om det blir någon mer...

2 kommentarer:

Åsa sa...

Vad trist med såna missöden. Hoppas ni får tillbaka pengarna för hyrbilen. Ni verkar ju iallafal ha haft det riktigt bra till slut.
Kram Åsa

Anonym sa...

Tack Åsa!
Pengarna har kommit tillbaka. Och kanske var det tur att det innte blev någon bilkörning på "fel" sida vägen med ratten till höger./antfarm