fredag 26 juni 2009

Jaaa.. jag vet...

Jag har fått ett och annat påpekande av min omgivning om att det väldigt länge sedan jag skrev på bloggen. Men inte kan man väl sitta innne nu?! När solen skiner och allt vett och förstånd flyger någonstans långt upper i himlen bland små vita molntussar...

Men nu ligger mannen och sover gott och jag har som vanligt vänt på dygnet efter en veckas semester. Dags alltså att sätta sig här en stund.

Det var ju så mycket som jag skulle skriva om, som inte känns lika inspirerande nu när det var ett tag sedan. Men resan till Norrköping med två "gamla" vänner måste nämnas. Långa promenader längs strömmen och nostalgiskt fika på färjar muséet. Framför allt sena nattsamtal och mys. Puss på er A och M!

Sedan var det dags att skriva läsårsbrev innan skolavslutningen. Där försvann all sympati för datorer.

Det regnade, och regnade och regnade. Lagom till semestern slutade det och jag har haft fullt upp att förbereda för sommaren.
Mannen tvingades iväg till IKEA för inköp av utemöbel. Den har jag oljat och pyntat med dyyyr vaxduk..
Där sitter jag och luktar på min jersmin (Rubriken) och knaprar på hunungssötade grahamsskorpor med massvis av kardemumma. Skorpor och sommar... varför känns det så rätt?

Ibland går jag till trädgårdslandet och ser hur det gror. Ogräset gror allra bäst och skulle behövas rensas lite flitigare. Här är det bondbönor som skjuter i höjden.
Annars stickar jag som jag inte hunnit och orkat på hela året. Jag är besatt av min Da Vinci sjal. Den är såå rolig att sticka. Särskilt med den fina Addi Lace stickan jag fick med mönstret av Annanyckelharpa i det senaste mixa och matcha jag var med i. Jag är inne på härva nummer två av malabrigogarnet letuce.
Av Anna fick jag också garn och mönster till "Annas muddar". Oj, så rolig stickning. Lätt och fint och färdigt i ett naffs. Det blev en present till en kollega som fyllde år.
Sööööta! Baby bootkins från Knitting vintage socks. Till systerdotter nr 2, 8 månader gammal.
(Klicka på bilden för att se bättre!)

De färgade partierna är rester från knästrumporna som systerdotter nr 1 fick. Stickade nerifrån och upp på "frihand" med ett enkelt flätmönster. Garnet är mitt cool aid färgade fabel som jag färgade för bra länge sedan nu.
Jaaa... så är det med mig. Jag ska åka till Norge en vecka så det blir väl tyst ett tag igen. Men jag har nog snart en sjal att visa..

3 kommentarer:

Bia sa...

Du kan du!
Kan intyga för eventuella läsare att alla sockor var fina live men det minsta paret med spetsar o mönster var exeptionellt fina.

LaufeLille sa...

Vad glad jag blir att du är här igen. Har varit inne nästan varje dag och letat efter dig. Hoppas du njuter av sommaren och att vi kan ses snart. Kram!

Anonym sa...

Vilken fin DaVincisjal det blir! Jag repade upp min eftersom jag inte längre tyckte att garnet passade och dessutom hade trasslat dit ett antal fel. Ska nog försöka igen i höst! Njut av sommaren, vaxduken på bordet gillar jag och sockorna är jättesöta!